Falling Object

Sunday

2years? Like seriously?

Assalamualaikum Bloggerism! 
Tengah sibuk online twitter, tiba-tiba datang rajin nak tengok blog sendiri, nak post new entry and nak edit blog kepunyaan sendiri. Kahkahkah! Padahal sekarang dah pukul 12.50am? Lol! nevermind. I'm supposed update my blog after I wish 'happy anniversary' to 'dia' but lupa agaknya. Coz I'm busy with my study.Tough semester for me. But nak buat macam mana, itu life student~ Ouhhhh. Okay. He wouldn't mind. But I'm mind with my own blog! Uurrgggg! Okay. Stop the crap. I want to share the story here! Mihmihmih :P

Dalam tak sedar me and Syabil dah in relationship for 2 years and lebih. Banyak dugaan kami dah tempuhi. Itu baru tempuh dugaan 'couple', kalau ada jodoh nya kami nak get engaged and married! Yeay! But of course laa, dapat berangan je dulu. Biasa laa kan for remaja macam I ni, suka mimpi dulu. Kot kot kahwin awal ke. Lagi bagus and afdal, am I right peeps? :)

Baru-baru ni me and syabil gaduh -,- Seriously! Gaduh teruk. Dulu gaduh pun kejap je. But this time, I macam WTH?!! Rasa putus asa, kecewa semua adaaa. Gosh! I don't know how to describe my feeling back then. But Alhamdulillah, semua boleh setel dengan cara baik. Syukur allah masih beri peluang dekat kami berdua.

TAPIIIIIIIIIII . . . . We made a promise. And that is he said to me, 'You kena buang ego you. Ego you tinggi sangat, lepas ni kena cuba untuk mengalah.' Lol~ Second is that was I said to him, 'You lepas ni tak boleh paksa-paksa I. Sebab I tak suka.' Haaaa, itu dia janji yang kami berdua buat. Actually banyak je just malas nak mention. Bleeekkk :P

Dalam tengah berfikir pasal relay kiteorang kan, I buat research. Eh? haha. Sebab apa kiteorang gaduh? Nak tau answer dia? Salah satu sebab is KITEORANG TENGAH JAUH :( Sorang nun di Langkawi, sorang lagi nun di Shah Alam. Lama tak jumpa, dah 2bulan kot! But sekarang dia dah balik KL, stay Nilai. Got 2months more untuk sybail habis latihan polis. Tak apa, I have to sabar. Untuk kebaikan kami berdua juga. I'm so glad sebab dapat lelaki yang bertanggungjawab like Syabil Firdauz Bin Zulkifly :')

Kami ni kan, bila dah sweet tuu sweet sangat. Kalau dah gaduh tuu, macam perang dunia! Bhahaha.

Standard lah kan bila tengah 'couple' tu. Sedangkan orang yang sudah mendirikan masjid pun hubungan mereka boleh bergoyang, ini kan yang belum mendirikan masjid. Right?

'Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.' 

Tak apa. dugaan di dunia. Di akhirat nanti kita taktau macam mana pula kan? So! Kita kena doa. Must DOA! Berdoa je yang dapat kekal kan hubungan kita dengan orang yang kita sayang. InsyaAllah!

'Sungguh benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya.' 

Itu sahaja nak ditulis oleh saya. Take care then. PEACE!

No comments:

Post a Comment

Leave a cute comment (",)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^