Falling Object

Saturday

Syabil Last Day Training at Pulapol, Jalan Semarak

Around 7am Syabil already call me and he said that he need to prepare for the kawad thing. and I said 'Okay'. Supposed to be aku bangun tau, but lain pula yang jadi -,- And that is aku TIDUR balik. But sempat aku CAKAP dengan my phone, bagi aku 30 minit je, lepas tuu aku bangun. Entah macam mana, aku terkejut maybe, then terus terjaga tengok jam dah pukul 8am. Oh my gosh! I'm late! Aku terus mandi. Then lepas dah mandi, kejut adik aku pula. Sebab dia kena teman aku. Mueheheh! :P Hmm. Dalam hati aku cakap, tak dapat la nak tengok si Syabil ni berkawad :( But tak apalah, atleast dapat jumpa and lepak dengan dia semua. Aku gerak dari rumah nak pergi Pusat Latihan Polis tu pukul 9 am, then nak kena naik LRT turun dekat Titiwangsa lepas tuu naik cab. Aku pun taktau kenapa aku turun Titiwangsa. Ibu ada suruh aku naik monorel ke apa entah turun dekat Keramat, but aku taktau jalan. Baik aku ikut apa yang aku tau, karang SESAT tak pasal. Buat malu jak! :P 

Then sampai je depan gate Pusat Latihan Polis tuu, ada akak tu tegur, nak kemana and all that. Lepas tuu aku pun cakap lah, nak pergi dekat tempat kawad tamat latihan. Akak tu pun instruct jalan semua. And tak boleh blaa nya, we all have to lalu dekat padang yang rumput tu basah-basah. WTH laa kan! Suruh orang jalan situ tapi pintu pagar nya tutup. Then kiteorg kena lalu rumput. Ada pulak makcik ni cakap, 'Dik jangan lalu sana, nanti deaorg marah.' 'Nak je aku menjawab, habis tu nk lalu mana? Dah situ tak boleh sini tak boleh!' Tapi sebab aku hormat orang, so aku diam je. WATLEK WATCHILL WATCOOL! Lepas tu b call, dia tanya dekat mana semua, and aku terus bagi phone dekat adik aku. Sebab aku tengah marah en, karang tak pasal si Syabil kena pula :P And tengah aku pandang orang, aku ternampak pula mamat ni macam tengah cari orang. Aku dok usha je, rupa-rupanya si Syabil :P Lain sungguh dia :| Wanna know why? 1. Dia kurus 2. Dia gelap . Bhahaha. Sumpah kelakar. Then mula laa kaki melangkah pergi dekat khemah-khemah untuk mendapatkn tempat duduk. Woiisshh! Penat tau berjalan :P Hehe. Then aku dok pandang je muka dia. Haha. Kesian b kena bahan dengan aku. Aku cakap dia busuk la, hitam laa. And benda paling funny is, kulit dia berbelang-belang :D hahahah. Dekat kepala putih sikit, then sampai dahi habis hitam. Macam kena goreng pun ada. Tipu ar, siapa percaya memang bengong. hehe. Standard laa kan, nama pun berkawad. Time sekolah dulu pun kita semua macam tu kan? :)

Si Syabil keep tanya aku nak makan ke tidak, nak pergi kedai ke tidak. Aiiyyoo, mamat tu risau sangat if aku lapar ke apa :P Acah-acah sweet. Hahaha. Kiding. Lepas dah lepak kejap dekat tempat redup tu, bie pun ajak pergi tengok-tengok apa yang deaorg jual semua. Dah round, beli laa sandwich, mee goreng, air, laksa and popia. Sedap laa juga. Dapat tempat, kiteorg duduk ar makan terus. Lepas dah habis makan tu, kiteorg lepak jap snap picture semua. hehe. Best! 

Cuaca pula macam redup semacam. Macam nak hujan pun ada juga. Mula laa Syabil tanya, awak nk balik pukul berapa semua. Haih. Berat hati nak balik. Tak puas jumpa dia :'( But tak apalah, insyaAllah dia dapat outing esuk. Yeay yeay yeay! Bie pun jalan sekali dengan kiteorg, kira dia hantar dekat tempat yang sepatutnya la. Lepas tu dia balik asrama. But before that, sempat lagi kiteorg snap picture. Almaklumlah, aku ni kan suka bergambar. Mana-mana aku pergi semua, wajib ada gambar. Even 1 pun :P 

I'm so happy today! Sebab dapat jumpa Syabil. Atleast terubat juga rindu ni tau! Yelah, lepas ni dia kena hantar pi Langkawi pula :'( Tak apalah, dugaan Allah bagi. Aku kena kuat, insyaAllah! :) 

Here are the picture yang aku edit :) Have a nice day everyone! xoxo


2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. hi tikah . if u dont mine can u share with me . bapa lama ek baru dapat berhubung dgn dia lepas dia masuk latihan tu ? tq fr ur kindness answr me .. :) sbb i pn dlm stuasi yg sama .hehe . tq beb

    ReplyDelete

Leave a cute comment (",)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^