Falling Object

Wednesday

Bukit Cerakah, Shah Alam .

Assalamualaikum,

Sihat? Kite sihat je dekat sini . hihih! Nak cerita laa sikit apa yang jadi dekat kite hari ini . Taktau laa nak cerita macam mana kan sebab dah terlalu excited. Nak cakap pasal tu haa title dekat atas tu, Bukit Cerakah . Today kite dengan kawan-kawan pegi Bukit Cerakah au . Pegi sana 2 kereta, 6 orang . 1 lelaki semua perempuan . Alaa, yg lelaki tu sesat act :p hhahaha! Kiding je . Mula-mula, sampai sana tunggu kemain lama sebab nak round kawasan tu . Naik bas laa dikatakan . Best tau! Syok gila . Dekat sana tadi tak adalah ramai mana . Ada budak tadika, family and remaja sebaya kiteorang . Kira lawa laa jugak tempat tu, even belum siap sepenuhnya lagi . Sebab tmpt tu macam nak kena ada tambah tokok dia lagi . Tapi lawa ada sungai jugak tau ;) Jauh jugak bas tu bawak meronda, sampai ke dalam hutan . Lepas tu dah sampai tempat terakhir nak kena lalu, sbb jalan mati, then patah laa balik an . Before nak jalan tu, Nampak pulak biawak . Kemain laju lagi masuk dalam hutan bila nampak bas nak lalu . hahha! Then dekat situ ada kera, meloncat-loncat lagi tau ;) hihih! Then, after that kiteorang kena turun . Bukan dipaksa, tapi mmg kena turun sebab kiteorang ada beli tiket for nak masuk tmpt yang 4 musim tu . Kebetulan pulak, sekarang musim sejuk kat dalam tempat tu . Wahhh! Kiteorang punya laa happy :p Tapi tak tahan sebab terlalu sejuk . Badan sampai mengigil -,- Lepas tu, tangan memang dah confirm kebas :p hahha! Kelakar je kiteorang time dalam tempat 4 musim tu . Then, keluar-keluar camera pulak entah jadi apa . Sebab kiteorang masuk tempat sejuk an . Habis berpeluh camera au :p Then sementara tunggu bas ambik kiteorang balik, kiteorang sempat bergambar . Jangan ditanya berapa banyak gambar kiteorang ambik, hahha! Sebab memang banyak :p Pastu dah naik bas semua, time for cycling pulak ;) Ini yang paling I suka! Sebab berbasikal kan :D Teramat excited laa, sampai kasut terbukak . Nama pun saya pakai kasut longgar : ( Tu laa, kaki kecil kan? Hhehe! Time nak mendaki memang parah, tapi time nak turun bukit . Peeerrrggghhh! Wa cakap lu laaa kan, best gileeeeeeeeeeeee!!! Dapat angina semua . Tapi memang best ar, penat kot berbasikal . But anyway memang best . I saran kan korang pergi ok if siapa yang tak pegi lagi tu laa : ) Sebab ada pengalaman au, I sebab memang tak pernah pergi Bukit Cerakah . It’s my first time . Then berbasikal pulak . Memang terlalu excited ar . Sampai kan time tengah turun bukit pun boleh menjerit :p hihih! Ada part kiteorang pergi menara tinggi au . Boleh nampak view tasik dekat situ . Lawa kot? Sumpah lawa . Tapi nak naik tu gayat sikit ar . I reti naik tak reti turun . Orang terakhir tau yang turun, takut punya pasal . hahha! Sebab tangga deaorang alahai, comel comel tau -,- Tapi best bila dah naik dekat situ . Kiteorang bergambar lagi (Y) Fuhhhh! Best . Malang nyaa kena gerak balik cepat, sebab hari nak hujan . Kelang kabut kiteorang bawak basikal tu . hihih! Nak turun bukit punya pasal, terhebat laa kan ;) Dapat angin . Wuhuuuuu! Then ada lagi SURPRISE, kebetulan laa kan . After dah letak basikal semua, jalan nak keluar . My boyfriend call tau . Then borak punya borak rupa-rupa nyaa dia ada dekat luar tempat nak masuk tu . I mesti la leka : ) Nama pun tengah otp dgn boyfriend kan? My friend Hanna yang Nampak Bf I si Syabil tu : ) Kesian sayang I yea, sanggup redah hujan semata-mata nak jumpa CINTA :D Thanks baby :* I’m happy tau : ) Sebab dapat jumpa you . Then, kiteorang lepak makan . Dekat seksyen 7 . Hujan turun dgn lebat tau petang tadi . But anyway I’m so happy sebab dapat jumpa boyfriend I tau . Rindu sangat dekat dia . Padahal semalam dah jumpa jugak . Tak kesah laa : ) Jumpa dia hari-hari pun takda hal tau ;) Thank bie, again : ) I love you so much! Muuahh! Hihiihh :D Errrr, and this day jugak a day without Nadya Ali and Raraa . Rugi korang tak ikut . Tapi takpe, lain kali kite pergi ;) Insyallah : )

That’s all for today . Thanks for read guy's .

No comments:

Post a Comment

Leave a cute comment (",)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^