Falling Object

Thursday

Orientation from 10julai2011 until 13julai2011 :)

Salam readers,

Im back ^_^ hehe . Dah penat+keletihan selepas join orientasi for student yang baru daftar :) I mean Julai Intake laa . Wanna know something? Julai Intake kali ni memang ramai . Almost 900 people masuk Unisel . Credits to Unisel . hehe . Okay, I wanna share the story to you guys . Let read~

First day orientation
I daftar masuk hari ahad, 10julai2011 . That time I sampai sana pun dah pukul 10 lebih . Sampai je terus cari mama Riri :) Dia dah ambik kan no giliran untuk I ;) After that pergi laa beratur nk dapat kan fail Unisel tu . Dah masuk dewan satu-persatu counter I pegi tau . hahah :D Dia ada banyak counter . Then ade laa I pegi tmpt yang nak snap pict for matrix card tu kan . I mmg dah agak mesti tudung seket . Babis arr -,-' Tapi takpe, pandai laa I edit gambar tu . Tampal gambar lain ke an? Pun boleh~ hahah :D After that dah siap semua, ambik laa goodies bag Unisel, dapat free kan . Dalam tu ade jaket Unisel semua . Nak tau tak saiz apa jaket tu? Saiz L . Bapak laa besar . My boyfriend pun I think muat kot jaket tu :p hehe . Then dengar taklimat about asrama dekat Wisma Mias . I stay hostel dekat sana . Okay laa hostel dia . Atleast I dapat yang tingkat satu punya . Takdela penat mana nak naik tangga tu ^_^ hehe . I one room dengan Nadia, cousin Riri . And dalam bilik I jugak ade another girl, nama dia Nathrah :) merek tu roomates I :) Best lepak dengan deaorg . I dapat katil yang single . Bukan double deakers ;p hehe . Lepas tu mula laa sesi suai kenal housemates I :) Tnye pasal course semua, ade yang ambik sama course dgn I . Alhamdulillah :) Ada jugak teman . hehe . Dalam rumah I tu 9 orang ada . Sorang tuThen mula berkumpul pukul 4 dekat court badminton dekat Mais tu, sebab bas akan bawak pergi Unisel . Sumpah cakap ramai woo . Then, mula laa dekat dewan tu ade taklimat, ceramah semua . Ade makan free jugak . Hahah . Ade game, and semua tu laa :) Penat gile kot . Almaklumlah, hari first masuk orientasi kan . Haiyaa , balik pulak isss awal -_-' pukul satu lebih kot baru sampai hostel, then esuk tu nak kena bangun pukul 3.30am .

Second day orientation
Nak tak nak kena bangun pukul 3.30am :( I tidur sejam je . Mana ngntok kan dalam dewan . Sampai kan tertidur lepas solat subuh time tengah dengar ceramah pagi-pagi buta tu -,-' Waish! Shomat je, smpai ada yang baring terus . hahah :D Then after ceramah tu kiteorang ade makan pagi . After breakfast tu, ade ceramah lagi . Penat kot . Ngntok gile :'( Lepas tu ade makan tengahari, after that solat Zohor . Ade macam-macam laa yang kiteorang buat ;) Boleh tahan jugak bahh fasi-fasi tu , haha :D HANDSOME lagi CANTIK! Woott woooottt :p hehe . Macam biasa laa, aktiviti until 11pm :( Lagi dasyat tangga J balik lambat . Group yang terakhir -,-' macam siaaalll laaa, puuiiiihhhh! hahah :D Sampai rumah je terus kemas-kemas, mandi and zzzzzz :)

Third day orientation
Okay, bertahan selagi boleh :) Yang kali ni I bangun pukul 4am . Kelang kabut doo siap . haha :D Sebab pukul 4.20am nak kena ade dekat court badminton daa . Kena berkumpul . Macam biasa, I konfirm tertidur bahh :p hahah :D ade aku kesah? Tidur je ar , ngntok . Si Nadia boleh kacau-kacau . heheh ^_^ Macam biasa laa, ade makan pagi, tghari then solat lepas tu makan mlm, solat and ade game :) Lupa nak bagi tau, I masuk group W . Best sikit je kot masuk group tu . Tapi tak happening sangat , ade pulak girl ni bajey macam dia tau semua benda . Menyampah laa aku dengan kau weh . Setakat ambik mascom, kau takde ar lawa mana . Jangan nak over and bajet kau perfect . Nak jeling aku konon . Lawa lagi nenek aku arr dari kau . Bodoh! #Bukan nak mengutuk budak yg ambik mascom tapi ni aku tujukan kepada itu betina . Terima kasih :) Banyak game fasi buat . Kena nyanyi lagu Selangor, lagu Unisel semua . Best laa jugak ;) Lupa nak bagi tau, pagi-pagi bfore breakfast laa kan, kiteorang ade senaman pagi :) heheh . Kena menari lagu Nobody, lagu Arab, lagu duck dance . Kelakar je . heheh ^_^ Third day ni tangga J balik awal ;) hehe Best! Balik je tetibe I lapar terus masak maggi ^_^

Fourth day orientation
LAST ORIENTASI!! I bangun macam biasa, eh bukan . Pukul 4am bangun . heheh ^_^ Lmbat jugak . Go t hell . Ade aku kesah? Alhamdulillah, I tak ngntok sangat time dgr ceramah . ehehe . Disebabkan si Nadia banyak buat lawak :p hahah :D Kelakar doo roomates I . Tapi yang tak boleh blaa laa kan, I sempoi tertidur time dengar taklimat . haahha :D Kelakar laa weh . Dengan sejuk semua, mana tahan kan . Apelaa ;) Kiteorang ade malam kebudayaan tau . Best gile weh . Semua group bekerjasama semua . Ade dikir barat, menyanyi and drama . Tapi kan, nak tau tak group yang ke-4 tu buat drama au . Tajuk Ibu :( Deaorang act macam betul-betul berlaku . Ramai yang menangis kot :'( Sedih punya pasal . Ade laa time sesi salam fasi-fasi semua . Sedih gile kot . I dah laa tak boleh tgk orang menangis :'( Bila i kiss pipi fasi yang perempuan laa kan, semua peluk I tau . and cakap ' Alaa, si comel kecik ni . Jgn laa sedih-sedih, nnt dekat campus kite boleh jumpa lagi .' Almost semua ea cakap I kecik . hahah :D Ndak tahan aja bahh :p Then fourth day ni pun jugak balik awal . Alhamdulillah . Mmg bfore balik kena berkumpul dahulu . Nak check list name, mana tau ada yang hilang :p haaha :D Tapi mmg the best ar kali ni punya orientasi :) Fasi semua buat persembahan tau untuk kiteorang . Sweet gile ♥ Lagi-lagi, I dapat snap pict dgn fasi yang HANDSOME and CANTIK♥ ehhehe . Jangan jealous ok ? Thanx for read , take care guys . Kbai :]

1 comment:

Leave a cute comment (",)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^