Falling Object

Sunday

Mengikuti Lawatan tadika KEMAS

Salam readers,

Hai :) Today kan kite ikut lawatan tadika . Almaklumlah, kite teman adik kite jugak si Sabrina tu . Nak tau tak lawatan ke mana ? Alaaa, Zoo Negara, Tasik Titiwangsa and Muzium TUDM . Tadi bangun pun pukul 7 am . Dengan kelang kabut nyaa an, I and Ina pun siap laa sebelum ibu bebel . haha :D Then I gerak pergi tadika Ina hantar dia . Budak-budak pun dah beratur . I mean kawan-kawan sekolah Ina laa . Lepas tu, bas sampai agak lewat . Pukul 8.30am macam tu . Actually, dalam surat kata lawatan ke Putrajaya . But i dont know why they cancel it last minute ;[ Macam apa entah . Lepas tu sampai Zoo Negara around pukul 9.30 am . Then deaorang berkumpul semua bagi budak-budak makan and kutip bayaran sebab nak masuk zoo tu kena bayar . Yang adult RM18, children RM4 . Waish! Kemain mahal lagi hari ahad ;/ Lepas tu kiteorang masuk laa dalam zoo tu . Jalan-jalan tengok zirafah dulu . Panjang nyaa leher zirafah tu ^_^ heheh . But satu je i tak tahan, bau nyaaa WANGI disitu . hahaha . Haish! then cikgu tadika suruh patah balik nak jalan ke arah lain . Kiteorang pun mula laa berjalan nak pergi ke penguin house . Maigod! Comel nyaa penguin tu . hahah :D Then mula laa bergerak pula ke akuarium . Masuk-masuk je kena halau . I mean cikgu2 halau ;[ They said susah nak jage budak-budak . Lagi laa macam celaka . That time semua parents dah macam apehal tak boleh masuk? Kiteorang bayar guna duit, bukan daun . Lepas tu parents semua dgn i sekali jalan slow nak tgk ikan-ikan tu . Then keluar je terus pergi dekat Zoo Ampiatherate kot ? I think spelling dia mcm tu . hahaha :D Lantak pi laa . Lepas tu around pukul 11.10 show start . Best doo tengok burung nuri, anjing laut male and female, also helang and ape ntah lagi satu haiwan tu . Tak ingat nama nyaa :p hahah . Lepas tu dah habis show boleh pulak semua nak gerak pergi Titiwangsa . Tak habis round kot ? Bayar RM18, round nya tak habis . Sumpah aku FEDUP! Sampai Titiwangsa pulak macam-macam hal jadi . Act kiteorang dah turun au, budak-budak pun sama . Ade yang mengadu lapar semua . Then ade cikgu ni suruh deaorang naik dulu . Ingat kan nak hujan, rupa-rupa nya tak . Ade ke patut cikgu mencekik dulu and bukan bagi budak-budak makan dulu . WTF laa kan! Ibu-ibu kepada students dah mula naik angin sebab tak bagi anak mereka makan . I pun apa lagi laa kan, rasa nak hempuk ke kepala cikgu tu . I act kat kedai makan jugak time tu . Tengah nak makan, lapar kan dari pagi tak makan apa-apa . Lepas tu after makan semua, budak-budak tu ade game . Best bila tgk deaorang main game . Teringin my childhood pulak :') But time zaman i, cikgu takde laa garang macam ni . I HATE U ! what the teacher name ? Haaaa, Cikgu AINI ;/ Aku benci kau, kau TAK LAYAK jadi cikgu sebab takde nilai-nilai seorang guru pun dalam diri kau . Kau ingat kau BESAR ? Hekeleh! Pergi mati laa sama kau punya diploma or what ever . Kau tak hormat langsung parents-parents . SHIT! okay, bahasa aku kau digunakan, maaf laa . Terlampau bengang cikit . Nasib Cikgu Azizah baik, kalau dia macam kau gak aku taktau laa . Hmm . After that, my family datang . Bawak kan Mcd untuk i :) ahahaha . Best nyaa dapat makan Mcd . But i think, ayah nak bawak nasi ke apa . Sebab ade i lepak kedai makan tu, nasi goreng dia SODAP ;[ perli je lebih sebenarnyaa . haha :D After that semua nak bergerak Muzium TUDM . Hujan-hujan pun nak pergi :/ Kesian adik aku kena hujan . I kena hujan takpe, jangan Ina demam . Hmm . Bagi Ina ok laa pergi sana, but for me errr BORED -,-' Sampai rumah around pukul 5.45 pm something kot . Akhirnya sampai rumah :)
Home Sweet Home ♥

Thanx for drop by, Kbai :]

No comments:

Post a Comment

Leave a cute comment (",)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^