Falling Object

Monday

Baru balik dari camping :) ♥

Salam readers,

Hai . I just came back from camping with my super dupper hotties girls :) Meh I cerita about perjalanan kiteorang ni ea ? hheheh .

Pagi-pagi I sudah bangun tau, nak tau tak pukul bpe ? I think pukul 7am macam tu I sudah bangun :) Kemain semangat lagi tau . hhaha! Excited punya pasal . Pagi tuu baru I start packing barang . Degil sangat kan tak nak packing awal-awal . Kelang-kabut laa jadi nya . hahah! Cari barang semua tak jumpa . Lepas tu, after dahh packing tu, before nak mandi I sempat online dulu . Alaa, online tak sampai 25 mins . Nak tengok notification jaa bahh :) . Lepas tu cepat-cepat offline sebab ibu dahh bising . Tak mau la buat dia marah kan? Eceh! hahah :p After dahh siap mandi semua tu I pun pergi laa breakfast . Makan roti je . Sebab takde selera sangat .

Then tetibe ayah tanya, ' kakak nak pergi pukul berapa ? Dah siap ke belum? ' , I pun jawab laa ' kakak berkumpul dekat rumah Ella kat jkr tu . Pukul 11.30 ke dahh ada kat rumah dia . Kakak dahh siap lama maa . ' Then ayah cakap lagi, ' Jum laa ayah hantar kan . Ayah pun tengah nak siap daa . ' I pun jawab laa ' Takpelahh, ayah kan ada kerja . Ayah just hntr kakak dekat rumah Iera . Kakak gerak dgn atuk Iylia . ok ? ' Ayah cakap ' hmm, ok . ' Before keluar rumah, ayah dan ibu ada pesan nak mandi sungai tu jaga-jaga . Tengok pasir dia and air dia macam mana . Kalau air naik jangan mandi takut pape jadi . Jangan terlalu riak sebab kat sana tempat nya keras . Ayah and ibu cakap ' Ingat pesan ayah and ibu ni, paham tak? ' I pun jawab laa ' Paham ibu and ayah, jangan risau akak ingat pesanan tu . '

Lepas tu, around pukul 10.30am kiteorang dahh gerak ayah tolong hantar dekat rumah kawan I . Sampai je nak keluar dari kereta tu salam ayah and ibu dulu, itu yang PENTING! Then terus maseg Iera tanya dekat mana semua . Lepak dulu dekat pondok . Pergghh! Best kena angin, sejuk! :D hhehhe . Lepas tu Iera pun turun bawak beg semua . Kiteorang lepak dulu sementara tunggu Iylia datang . Sempat bercerita pulak :) Iera said patutnya dia kerja but dia ambik mc . Sampai kan pergi klinik semata-mata nak surat mc tuu . hahah! Gelak besar I tau :p Yelah, nak enjoy dengan kawan punya pasal kan ? Same goes to me . Sanggup benti kerja cari alasan semua sebab nak fun-fun dekat my girls tau . Around pukul 11.05 tuu kiteorang gerak dekat car wash . Atuk Iylia pick up kat sana . Nampak dah kereta atuk Iylia, kiteorang pun masuk laa and bagi salam ' Assalamualaikum atuk . ' *dengan senyuman tau :) hhahah :D On the way laa kami ke rumah Ella . Jalan pun jem pagi tu . Dah sampai rumah Ella, agak shock sebab Lala sampai dulu . Ingat kan kiteorang yang sampai dulu tau . hhaha! Ape lagi kan dduk rileks laa dulu . I sampai dahh terbaring-baring, mana tak nya bangun awal kan pagi tu ;p hehe Then, Rara sampai lepas tu Fara pulak sampai dengan Shafiq . Second last sampai Ayu and yang terakhir sampai Naj laa . haha! Kemain lambat lagi dia sampai tau . Sempat snap picture kot ? Nak g camping ni siap ada 2 camera :) Shokkkk habis! Dua-dua camera kiteorang guna . hahha!

Tunggu cikgu Sahar sampai pulak kemain awal -,-' Dia kata jalan jem . Berjam laa tunggu an . Tapi takpe, chill je wehh . hhehe! Sempat makan coklat and gula-gula kot? :p I pulak sampai tertidur kejap . Ngntok punya pasal an . hhaha! Then cikgu ada call kata dahh nak sampai but terlepas simpang, Ella and kak Linda pun g ambik cikgu jap sebab sesat -,-' hahah! Akhir nya sampai pun cikgu . Gila best! Lama tak jumpa cikgu tau . Then semua angkat barang letak dekat van . Kiteorang pun naik laa . yang dduk row belakang I, Fara, Ayu and Lala . Duduk row depan Naj, Ella, Iylia, Rara and Iera . Cikgu drive and Shafiq duduk depan dgn cikgu . Lama dahh tak g trip macam tu :) Dalam van kiteorang banyak cakap woo, snap picture semua. Addict dgn cerita Hantu kak Limah tuu . hahah! Before masuk highway kiteorang g stesen minyak dulu, beli apa yang patut . After that dahh gerak nak pergi SgCongkak :) kiteorang camping dekat sana . Two days 1 night ONLY! Its took 1 hour 30 minutes to get to that place .

Trip ni best, dalam perjalanan nak pergi SgCongkak, cikgu bawak macam roller coaster . hhaaha! Betul laa, jalan yang macam bukit tu an, bila turun pergghh! rasa macam jantung ni dahh gugur . Semua kata macam tu . Sampai Sgcongkak around pukul 3 macam tu . Then kiteorang tidur dekat shaley sebelah rumah cikgu Man . Barang-barang dapur semua simpan dekat rumah cikgu Man . After that, kiteorang gerak pergi Tasik . Yehuuu!!! :D Cadang nyaa nak memancing . After dahh turun dari bukit tu ingat kan port nak lepak tuu dekat tempat yang kiteorang letak beg uhh , tup tup cikgu kata bukan kat situ, act kat dalam lagi . Kena jalan semak samun dulu :p hahha Gilaa laa, ada serangga kemain banyak lagi . Dengan lumpur nyaa plus daun tajam duri semua ada . Tangan I ada yang calar kena daun tu . Korang tau je laa kalau I nampak serangga besar macam mana an . Mesti macam errr, ntah! hahaha! Rasa rimas kot? Naik bulu roma I tau :p Then sampai pun kat situ . Kiteorang tinggal kan laa beg semua, then bukak kasut and besedia nak masuk dalam air an . Mula-mula Rara, then Iera after that baru Naj . Hmm, My 3 girls ni masuk dulu . Act Iera tak reti berenang . Bole lemas pulak -,-' tak tak, bukan lemas but hampir lemas . Nasib I sempat jerit dekat cikgu cakap deorang LEMAS! Cikgu Sahar nampak then cepat-cepat berenang dekat deaorang . Tak lehh nak pengang deaorang sebab deaorang panik giler . Cikgu Man sempat datang tarik Naj, Iera pegang Naj and Rara cikgu Sahar pegang bawak ke tepi dekat ada batu . Semua terdiam sudah . Act I ada rakam video . Nanti tengok laa dekat Facebook . Lepas tu cikgu Man pesan jangan sampai ke tengah sebab tasik ni dalam kat tepi-tepi je boleh laa . Kiteorang pun macam dah ok sikit . Pastu cikgu Man and sikgu Sahar cari buluh untuk kiteorang pegang . Nak berang punya pasal an . hhaha! I partner dgn Lala, nanti tengok picture kiteorang dekat facebook jugak ea? hhheehe :) Best giler! Until 5.30pm kot kiteorang dekat sana . Semua dahh kebulur . Makan biskut yang I beli je laa dulu an . Sejuk kot kena angin -,- hahaah!

Sampai shaley around pukul 6.30pm, sampai je terus pergi mandi sungai pulak :D hahha! then dahh siap semua . Ada yang malas nak mandi dalam bilik air, kiteorang mandi sajoo dekat sungai tu dengan pakai sabun and syampoo semua :D hahha . Hari dahh nak gelap, kiteorang mandi pun cepat-cepat laa kann :p Takut punya pasal . Pastu dahh siap semua, time for makan! Makan nasi goreng, sedap laa wife cikgu Man masak :) I makan sampai bertambah :p Tengah makan tuu nampak pulak cikgu Eton . haaa! apa lagi jerit laa panggil cikgu an . Cikgu ingat kiteorang . ni yang suka ni . hhahah! Cikgu Iran pun adaa :) yelaa, wife ada mesti si husband pun ada . SWEET gitu! Malam sikit kitorang ada BBQ tau . Cikgu Iran yang bakar ayam tu semua . Ikan pun ada, ikan tempura kot nama nya :) Sempat berborak dengan semua cikgu, buat lawak . Best! Kiteorang ada sesi perkenalan . Start dari I pulak -,-' grrr . hhaha! takpelahh . I chill je :p After kiteorang habis kenal kan diri, cikgu pulak kena kenal kan diri . Sebab 4orang di antara kami yang pergi tu je kenal cikgu sebab last camp dgn deaorang termasuk I . hhahah! :D Lepas dahh makan , semua siap-siap . Sebab ada aktiviti ;) Aktiviti malam ofcourse laa night walk kan . Ciku yang join ada 6 orang . haaa! Y bf Naj pun ada, dia join jugak . Yelahh, nak jaga bakal wife dia kan . Mana sweet! Jealous I tgk sebab buah hati i mana ada kat sana :p hahaha! Kiding jaa bahh . Lepas tu start night walk around pukul 11.30pm . Sempat bergambar maa :p Then, mulaa laa berjalan semua . Kemain lagi cikgu bnyak kena kan kiteorang . hahah! Gelak besar dowh kami dekat sana :p shokk! Yang tak boleh blahh kan, Y boleh kena kan kiteorang . Buat-buat macam kena rasuk semua . Takut laa sikit :0 hhaha! Naj panggil Y dia tak menyahut, Naj pergi dekat Y mula-mula tumbuk dade Y tu perlahan, then second times kuat sikit yang third times tuu Naj tumbuk lagi . Tak menyahut lagi Naj blah laa pergi dekak kiteorang . hahha! apelaa -,-' Lagi-lagi bila dia lompat dekat apa ntah nama penghadang jalan tuu -,-' lupa pulak . grrrr! hahah! Mula laa dia acting tuu . Kejar semua . Boleh pulak Lala peluk Ayu, tertolak semua terjatuh . Kesian jee . hhehe Nasib I tak join yang jatuh tuu jugak :p Y apa lagi an terus stop acting laa . hhaha! dia cakap tak menyangka korang boleh jatuh . and dia pun ada cakap tak perasan pun tempat yang dia lompat tu sebenarnya gaung, ingatkan bukit ke apa an . Terkejut gak dia . Nasib tak jatuh . Y pun satu , haih -,-' Naj dahh risau plus bsing-bsing . tau je laa dia kan . hhaha! Then start jalan balik . Shok! Before sampai tu yang tak boleh blahh, I tertunjuk something tau . Yelahh, I nampak macam ada orang pegang lampu . I pun tunjuk laa and cakap ' Eleh, tu cikgu Man . ' That time jari I terus tunjuk, Fara tegur ' Eyka, selamba kau je menunjuk Kalau bukan cikgu Man nnt tau laa . ' I pun macam, errrrr . . Terus peluk Fara . hahah! :D Tgh jalan tu boleh pulak ada anjing ter'gong gong . Seram daa . Yelaa, kan kalau kucing or anjing macam tu deaorang nampak something ? maybe benda halus ? -,- haih, tak nak pikir daa . SERAM!! Dahh jalan semua akhir nya sampai pun dekat shaley tu . Penat giler -,-' I sampai terduduk daa sambil menguap . TERUK :p Cikgu Man boleh cakap, haa Eyka dahh mengantok . hahah!

After that kiteorang dduk-dduk dulu . Cikgu Eton ada masak maggi untuk kiteorang . I tak makan pun, yang lain ada laa kot makan . hehhe . Orang first yang makan si Y . Kebulur kot? maybe dia tak makan lagi . Kesian , hehe! :D Orang first yang tidur dulu nak tau tak siapa? haha! I laa, apalagi kan . Kemain sejuk lagi tidur kat sana . Telupa pulak nak bawak sweater -,-' I tidur dengan Iera, Rara and Lala . Naj, Ella, Iylia, Fara and Ayu tidur bilik lagi satu . Si Shafiq tidur bilik yang ketiga . and Y tidur dekat dalam kereta . Lagi bagus :D hahah

Cerita hari Sabtu :)

Bangun pulak nak awal . Si Lala boleh kejutkan I awal-awal . haih -,-' I malas nak layan tidur laa balik an . Then, bangun jugak akhirnya sebab semua dahh terjaga , hhaha! :D Baru perasan tangan and jari kena gigit dgn nyamuk :( Sakit! Gatal! Bengkak kot ? Choii punya nyamuk ! ;/ Pastu breakfast pagi makan roti and sadin . Sorry! I tak makan IKAN -,-' soo, i makan biskut je laa . Deaorang ada simpan satu roti kosong untuk I makan .Sweet gitu! hehe . Bukan nak mintak simpati ok, atleast deaorang pikir about kawan jugak . hmm , after makan semua siap-siap nak g jungle trekking pulak :D yehuuu!! Cikgu cakap maybe 3 jam kite ada dalam hutan . Semua siap bawak air . Then, mula laa perjalanan kiteorang :) Have fun gitu . hahah . Sempat snap picture . Dua-dua camera bawak . Nak panjat nya kemain susah lagi -,-' Kena try laa nk masuk hutan punya pasal kan . haha! ;) Banyak pacat ! OMG!!! ada pulak sekor pacat si sesat kat kaki I . Haih! Sempat pulak ambik darah I . alahai -,-' Shafiq, Iylia, Lala, Naj pun semua ada kena sama dgn i . Pacat suka kot? hahah :p Kesian dekat Iylia laa, sampai menangis . apelaa . hmm, kira lama jugak laa kiteorang dalam hutan tu . Menghadapi pelbagai cabaran gitu :p hhehe . Dalam hutan tgh jalan tu jugak kiteorang sempat berehat . Cikgu ada tunjuk kan cerita Arjuna tu deaorang buat shooting dekat mana :) Best! hahah :D then, ada time nak turun pegang tali tu errrr, ada camera yang jatuh . Bukan jatuh apa, pun macam terhempap laa . Penutup tu macam terbenam . Tapi no worries, after dah turun tu ada cikgu betul kan . Nasib tak rosak :) Lepas tuu jalan lagi, mendaki bagai . Banyak lecak -,-' grrr . Kesian kasut . hahah . Akhirnya sampai pun dekat air terjun . Peeerrrgggghhh!! Berbaloi kot kiteorang masuk hutan . Sumpah best! Tak rugi . Cantik gile view air terjun tu :) ♥ Kiteorang pun apa lagi laa kan, sempat snap picture semua . Then bukak kasut, stokin smua jemur . . 1 2 3 masuk dalam air . WWWOOOOOOOOO!!!! BEST !! hhaah :D Rugi i tak rakam video perjalanan kiteorang dalam hutan tau . mana sedih :'( huuuaaaaa . takpelahh, gambar ada ckup laa kot ? :p Sempat main game tau dgn cikgu Sahar . hehe! Game katak masuk kolam toink! and buaya dan biawak . hahah! Best dowhh game tuu . Try laa ea ? :D promote ni . hahah! Lepas tuu pukul 1.15pm kiteorang siap-siap nak balik shaley . Lalu hutan jugak, just lepas tu kiteorang lalu jalan raya pulak . Then ada jugak masuk hutan balik . hahaha! ;) Laluan hutan nak balik tu kemain susah lagi tau -,-' nak naik bukit tuu yang susah . haih, tapi takpe . Itu satu pengalaman :) kiteorang semua sempat berehat tau, nampak pulak ulat gongggok -,-' kemain besar lagi . Gemuk-gemuk . taktau apa yang mereka makan . Geli dowh! :/ Lepas tu cikgu Man pun ajak gerak, masuk hutan balik . perggghh! Penat gile :( tahan je laa an . sakit-sakit dahh badan I ni . Then tgh jalan tuu boleh pulak ada cikgu ni pergi kacau Lala and Iylia . Ada hati pulak cikgu Noble tu nak kena kan I . Memang tak dapat laa kan . hhaah :D Tgh jalan tuu jugak, I nampak ada jalan ni nama nya Far Far Way . Korang macam pernah dengar takk nama tu ? I think macam dalam cerita Shrek jee ouuhh . Ala yang castle Far Far Away tuu . hahah :D I tnya cikgu boleh pulak cikgu ckap deaorang letak nama macam tu sebab jalan nya takda penghujung -,-' Choii je! grrr . hahah :D pastu kiteorang snap picture lagi tau :p hehehe . Menarik je . Lepas tuu naik bukit lagi . Huih! tercunggap-cunggap -,-' taktau nak kata apa lagi laa kan . That time bfore nak sampai tuu, i bawak camera Iera . Berjaga-jaga laa an, tak nak camera tu jatuh punya pasal . Nak turun tu nasib I tak jatuh, risau-risau . yelaa, sebab licin kot ? haih -,-'

Akhirnya sampai pun dekat shaley . Penat gile . Time tgh berehat . Wife cikgu Man bawak kan air , makanan semua . Before I mandi, I dahh ngapp dulu . Lapooo! heheh . yelaa, Pagi makan roti sekeping and biskut je an . Ada yang mandi dekat sungai je . Sorry laa, I nak mandi dalam toilet pulak :p heheh . Then semua dahh makan tunggu cikgu-cikgu siap kemas khemah then makan after that nak gerak balik KL dahh :) Semua dahh pack barang, dahh simpan dalam van . Kiteorang pun salam laa cikgu-cikgu semua and tak lupa dkt wife cikgu Man sebab masak kan untuk kiteorang . Sedapp!! :) Cikgu Iran and cikgu Eton sempat datang, cikgu Eton sempat buat lawak :) snap picture lagi . hahah . Dah salam semua, akhirnya kiteorang ucapkan terima kasih dekat cikgu sebab sudi join camp ni dengan kiteorang . Happy gile! Thanx a lot teacher :D ♥ Kiteorang dahh naik van, agak diam sikit . Sebab semua muka penat , lagi-lagi yang dduk row belakang :p haha I sampai tertidur kot ? :p Cikgu Sahar turun kan kami dekat depan sekolah Convent Jalan Peel :) akhir nya kami ucap kan thanx dekat cikgu Sahar :D

Cerita hari Ahad :)

Soo, dahh sampai ENDING maa . Terima kasih sekali lagi kepada cikgu Sahar, cikgu Man, cikgu Eton, cikgu Roy, cikgu Iran, and cikgu Kecik :p hahhaha , sebab sudi join camp ni dgn kiteorang, buat lawak, happy dgn kiteorang semua . Thanx a lot ! ♥ Thanx jugak kepada Naj, Ella, Iera, Lala, Fara, Ayu, Iylia, Rara and Shafiq sebab happy kan hari Sabtu and Ahad I . Best dapat meet korang semua . Sumpah rasa tak sangka kite dapat lepak sama-sama macam ni lagi :'( rindu sangat nak lepak dengan korang . Rasa macam dekat sekolah dowh! Takpe, after this kite plan pergi tempat lain pulak :) Insyallah . Thanx again :) Kenangan tu akan kami ingat sampai bila-bila . ILOVEYOU TEACHERS AND FRIENDS :) ♥


No comments:

Post a Comment

Leave a cute comment (",)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^