Falling Object

Saturday

Cerita hari ni :)

Salam readers,

Hai hai, today i nak cerita pasal apa yang berlaku pada hari ni :) yea, hari ni hari sabtu, 9 April . Today i dduk rumah je dgn Sabrina . tak pergi mana-mana pun . Hari hujan lorh . Lebat pulak tuu -,-' sehari suntuk tak buat apa-apa selain nonton televisyen . heehe . Today i and Sabrina tengok 2 type of Hindi movie . Layan habis dowh . First tengok dekat tv2, its about Robot . Ada seorang saintis ni cipta sebuah robot . Nama pun robot mesti laa die boleh buat semua kerja . Beza manusia and robot ni i think ada satu je kot? Robot dont have a feeling :) soo, dalam cerita ni, si saintis dahh cipta sebuah robot . Letak pulak nama dia Chitti . act Chitti ni takda perasaan tau, after berlaku satu kebakaran, dia ada selamat kan seorang gadis but that time si gadis ni dalam bilik air . tanpa pakaian kot? Chitti tau apa kan, mesti laa dia kata, ' kite sama je ' . I dgr pun dahh tergelak habis . then, kat kawasan tu ada press semua au . Konfirm-konfirm press tu snap picture si gadis tu . si gadis tu berlari laa nak elakan kena tangkap gambar kan . pastu die tak perasan ade lori then lori tu langgar die . si gadis tu pulak mati macam tu je . haiyaaa -,-'sedih . then from situ laa, si saintis ni masukan cip feeling dalam robot yang bernama Chitti ni . act Chitti di bina untuk jadi askar kot? then, sejak dia dahh ade feeling ni, dia suka pulak dekat Sana(Aishwarai) . si Sana ni pulak awek kepada si saintis tu . dua dua berebut laa kan, but Sana sayang si saintis tu je . After that, si saintis ni bawak Chitti for ujian pemilihan utk soldier . tengah ujian tu die boleh mrepek-repek about love, cinta tu semua . Mula laa si saintis tu bengang an, then balik makmal . Si saintis mengamuk, dia pun mula laa musnah kan Chitti . kesian je . then logam-logam tu dibuang dekat pusat sampah . ada pulak manusia kira nya, mentor si saintis ni get jeles with si saintis ni . dia pun kutip ar logam-logam tu . then bina baru . nama sama just perwatakan si Chitti ni lebih kepada jahat . dia ada sebut pasal nak jumpa Sana, ade orang cakap yang Sana akan kahwin dengan si saintis . kemain marah lagi si Chitti ni, pastu dia rosak kan majlis tu . culik si Sana semua . After semua tu berlaku, si saintis and pihak polis dahh buat rancangan nak musnahkan Chitti si robot . hahah :D ending dia, si saintis ni berjaya suntik virus dalam badan Chitti . Habis cerita for Robot . tu cerita dekat tv2, pukul 12pm until 3pm kot ? entah . heheh

Sambung pulak dengan cerita Hindi, tajuk tak pasti, start cerita pukul 2pm until 5pm . its about a young girl, masih bersekolah ada practise dekat sekolah au . then sampai ke malam dia tak sedar sebenar nya pintu dewan tu dahh kunci . nasib ade penjaga sekolah tolong die semua, tahan teksi semua . then dia balik naik keretapi au . ada 3 orang lelaki dalam keadaan mabuk mula usik-usik dia semua . agak kesian die kena rogol . after that ade orang jumpa that girl and lapor kan kat polis . that girl di masukan kat hospital . parents that girl dahh diberitahu semua yang anak mereka di masukan ke hospital . Doktor said that girl dalam keadaan yang serius, dan dia telah dirogol lebih dari seorang lelaki . hailaaa -,-' kesian itu girl . lps tuu, tak smpai 10mins, that girl mengalami kejutan yang serius after die . parents dia sedih sgt . Mak budak tu berdendam kot? sampai kan ada satu hari tu mak die saje pakai seksiiii, and naik tren yang sama macam anak dia naik . ade pulak lelaki yang rogol anak die tu . act, the 3 guys wanna rape that woman but datang gila woman tu die kuar kan pisau then tikam satu daripada 3 lelaki tu . Cerita ni hot, satu dunia dengar . until press pun tak habis-habis nak tau pasal perkembangan kes ni . ade seorang anggota polis yang bertanggungjawab ke atas kes ni . memang betul-betul tegas lorh :) nak tau tak? 3 guys yang rogol that girl tu semua anak-anak orang besar tau . maksud disitu semua anak orang yang berjawatan tinggi laa . agak lama laa kes tu dijalankan, kes rasuah merasuah orang pun ada lorh . but, polis ni bagus sebab tak terima rasuah dari orang . Act yang memberi rasuah ni lagi berat hukuman nya :p pastu ada 3 saksi berjaya di tampilkan utk memberi keterangan . lepas tu, kes ni akhirnya berjaya di selesai kan . Hakim bagi kata putus bahawa pesalah diberi hukuman gantung sampai mati . Upacara nak gantung pesalah tu di selesaikan oleh parents that girl tu sendiri . Makhamah dahh beri arahan :) akhir nya, pesalah tu di gantung sampai mati .

TAMAT :)

Tapi kan ape kebaikan sebuah robot yea ? tau laa die boleh buat semua kerja but nak harapkan robot buat semua kerja pun tak boleh gak dowh . sebab nanti manusia kat dunia ni jadi pemalas . macam i ? eh eh , i takde kena mengena dalam cerita ni . hahah . about lagi satu cerita pulak, wujud lagi ke lelaki yang bernafsukan buaya kat dunia ni ? i think still wujud lagi . kan ? allahualam laa . i bersyukur sangat lelaki di keliling i ni semua tau adab and hukum hakam agama sendiri :)

No comments:

Post a Comment

Leave a cute comment (",)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^