Falling Object

Friday

my GRANDFATHER

Assalamualaikum,

Hai readers, hmm . this time im gonna share you the story about my grandfather . Nama atuk eyka Mohd Yunus b. Nordin . Umur dia 67 tahun . Stay dekat Bangsar . still ada wife, nama dia Rohanna . Nenek eyka ni orang siam . so kira nya, anak mereka tu ada darah siam jugak lahh :) act atuk eyka ni ada sakit . skarang ni pun keadaan dia tak ok sgt . dia pernah kena strok . bukan lumpuh seluruh bdn, but blah kanan or kiri dia je . eyka jarang jumpa atuk eyka :( tu yg sedih . hmm . tapi atuk sakit2 dia still nak merokok . itu yang tak bgus utk kesihatan . dia agak degil, keras kepala . entah la . bila dia dahh tua nih, die punya perangai macam kanak2 skit . maybe sebab dia rasakan yang dia kurang kasih syg dari anak-anak dia kot . atuk eyka ni kecil je orang nya . tapi kalau dia mengamuk woah! mmg full marks eyka bagi tau . and lagi satu atuk eyka ni jugak suka buat lawak dengan cucu dia . lagi kan, atuk eyka ni pandai SPEAKING . eyka suka bila atuk cakap dengan kawan2 dia dalam bahasa orang putih . hhehe . FASIH gilaa :D good job atuk . hihihi . dulu pulak, atuk pernah jadi askar kot . then dia bersara semua start keje office . an sekarang ni dduk ruma je, melepak . hhaha . hmm, taktau nak kata apa . atuk memang byk sakit :( nak tau tak? i think i ni laa cucu dia yang paling tua . sebab yang bawah eyka semua 17,16 and bru form 2, sekolah rendah and tadika . anak-anak atuk eyka semua nya ada 7 orang . cucu dia ada dalam 15 or 16 laa . bnyak kan? hhihi :) on 1march haritu, ibu bagi tahu eyka yang atuk masuk hospital lagi sekali . bukan sekali dua daa dia masuk hospital . tapi dahh banyak kali . now, ibu bagi tahu eyka yang saluran saraf atuk tersumbat . haih :/ susah laa kalau macam ni takut information tu salah . hm, eyka nk tahu gak information yg betul . soo, nnt eyka pergi hospital senang citer tanye doktor . EYKA BE STRONG . takda pape yang jadi laa, jgn risau :) ok? hmm . *atuk, nnti kakak datang jumpa atuk yaa :) tunggu tau . ILOVEYOU ATUK .

No comments:

Post a Comment

Leave a cute comment (",)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^