Falling Object

Sunday

2years? Like seriously?

Assalamualaikum Bloggerism! 
Tengah sibuk online twitter, tiba-tiba datang rajin nak tengok blog sendiri, nak post new entry and nak edit blog kepunyaan sendiri. Kahkahkah! Padahal sekarang dah pukul 12.50am? Lol! nevermind. I'm supposed update my blog after I wish 'happy anniversary' to 'dia' but lupa agaknya. Coz I'm busy with my study.Tough semester for me. But nak buat macam mana, itu life student~ Ouhhhh. Okay. He wouldn't mind. But I'm mind with my own blog! Uurrgggg! Okay. Stop the crap. I want to share the story here! Mihmihmih :P

Dalam tak sedar me and Syabil dah in relationship for 2 years and lebih. Banyak dugaan kami dah tempuhi. Itu baru tempuh dugaan 'couple', kalau ada jodoh nya kami nak get engaged and married! Yeay! But of course laa, dapat berangan je dulu. Biasa laa kan for remaja macam I ni, suka mimpi dulu. Kot kot kahwin awal ke. Lagi bagus and afdal, am I right peeps? :)

Baru-baru ni me and syabil gaduh -,- Seriously! Gaduh teruk. Dulu gaduh pun kejap je. But this time, I macam WTH?!! Rasa putus asa, kecewa semua adaaa. Gosh! I don't know how to describe my feeling back then. But Alhamdulillah, semua boleh setel dengan cara baik. Syukur allah masih beri peluang dekat kami berdua.

TAPIIIIIIIIIII . . . . We made a promise. And that is he said to me, 'You kena buang ego you. Ego you tinggi sangat, lepas ni kena cuba untuk mengalah.' Lol~ Second is that was I said to him, 'You lepas ni tak boleh paksa-paksa I. Sebab I tak suka.' Haaaa, itu dia janji yang kami berdua buat. Actually banyak je just malas nak mention. Bleeekkk :P

Dalam tengah berfikir pasal relay kiteorang kan, I buat research. Eh? haha. Sebab apa kiteorang gaduh? Nak tau answer dia? Salah satu sebab is KITEORANG TENGAH JAUH :( Sorang nun di Langkawi, sorang lagi nun di Shah Alam. Lama tak jumpa, dah 2bulan kot! But sekarang dia dah balik KL, stay Nilai. Got 2months more untuk sybail habis latihan polis. Tak apa, I have to sabar. Untuk kebaikan kami berdua juga. I'm so glad sebab dapat lelaki yang bertanggungjawab like Syabil Firdauz Bin Zulkifly :')

Kami ni kan, bila dah sweet tuu sweet sangat. Kalau dah gaduh tuu, macam perang dunia! Bhahaha.

Standard lah kan bila tengah 'couple' tu. Sedangkan orang yang sudah mendirikan masjid pun hubungan mereka boleh bergoyang, ini kan yang belum mendirikan masjid. Right?

'Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.' 

Tak apa. dugaan di dunia. Di akhirat nanti kita taktau macam mana pula kan? So! Kita kena doa. Must DOA! Berdoa je yang dapat kekal kan hubungan kita dengan orang yang kita sayang. InsyaAllah!

'Sungguh benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya.' 

Itu sahaja nak ditulis oleh saya. Take care then. PEACE!

1 Year 11 Months and Still Together

Even though kita jauh, kita still contact on our anniversary :') Sorry if i hurt your feeling. My day wasn't go well sebab saya tengah lesen 'P' and then mula awak syak wasangka Saya tengah marah awak la itu la ini la. Oh, nevermind. Standard lah bila jadi macam tu. Kita jauh kan? :) But alhamdulillah, kita dah okay after that. Memang trend kita gaduh sehari before anniversary :D Muehehehe.

Saya amatlah bersyukur sebab lagi sebulan kita nak masuk 2 tahun da :') Macam tak percaya. But memang I  boleh agak yang kita boleh lama. Hati saya yang cakap macam tu. Saya yakin awak orang nya. Tapi masih banyak lagi dugaan yang kita harus lalui. Mudah-mudahan allah panjang kn jodoh kita sampai lah kita jadi pasangan yang sah. InsyaAllah, amin :)

I LOVE YOU SYABIL :)

HAPPY ANNIVERSARY yang KE 1 TAHUN 11 BULAN. 

Saturday

Syabil Last Day Training at Pulapol, Jalan Semarak

Around 7am Syabil already call me and he said that he need to prepare for the kawad thing. and I said 'Okay'. Supposed to be aku bangun tau, but lain pula yang jadi -,- And that is aku TIDUR balik. But sempat aku CAKAP dengan my phone, bagi aku 30 minit je, lepas tuu aku bangun. Entah macam mana, aku terkejut maybe, then terus terjaga tengok jam dah pukul 8am. Oh my gosh! I'm late! Aku terus mandi. Then lepas dah mandi, kejut adik aku pula. Sebab dia kena teman aku. Mueheheh! :P Hmm. Dalam hati aku cakap, tak dapat la nak tengok si Syabil ni berkawad :( But tak apalah, atleast dapat jumpa and lepak dengan dia semua. Aku gerak dari rumah nak pergi Pusat Latihan Polis tu pukul 9 am, then nak kena naik LRT turun dekat Titiwangsa lepas tuu naik cab. Aku pun taktau kenapa aku turun Titiwangsa. Ibu ada suruh aku naik monorel ke apa entah turun dekat Keramat, but aku taktau jalan. Baik aku ikut apa yang aku tau, karang SESAT tak pasal. Buat malu jak! :P 

Then sampai je depan gate Pusat Latihan Polis tuu, ada akak tu tegur, nak kemana and all that. Lepas tuu aku pun cakap lah, nak pergi dekat tempat kawad tamat latihan. Akak tu pun instruct jalan semua. And tak boleh blaa nya, we all have to lalu dekat padang yang rumput tu basah-basah. WTH laa kan! Suruh orang jalan situ tapi pintu pagar nya tutup. Then kiteorg kena lalu rumput. Ada pulak makcik ni cakap, 'Dik jangan lalu sana, nanti deaorg marah.' 'Nak je aku menjawab, habis tu nk lalu mana? Dah situ tak boleh sini tak boleh!' Tapi sebab aku hormat orang, so aku diam je. WATLEK WATCHILL WATCOOL! Lepas tu b call, dia tanya dekat mana semua, and aku terus bagi phone dekat adik aku. Sebab aku tengah marah en, karang tak pasal si Syabil kena pula :P And tengah aku pandang orang, aku ternampak pula mamat ni macam tengah cari orang. Aku dok usha je, rupa-rupanya si Syabil :P Lain sungguh dia :| Wanna know why? 1. Dia kurus 2. Dia gelap . Bhahaha. Sumpah kelakar. Then mula laa kaki melangkah pergi dekat khemah-khemah untuk mendapatkn tempat duduk. Woiisshh! Penat tau berjalan :P Hehe. Then aku dok pandang je muka dia. Haha. Kesian b kena bahan dengan aku. Aku cakap dia busuk la, hitam laa. And benda paling funny is, kulit dia berbelang-belang :D hahahah. Dekat kepala putih sikit, then sampai dahi habis hitam. Macam kena goreng pun ada. Tipu ar, siapa percaya memang bengong. hehe. Standard laa kan, nama pun berkawad. Time sekolah dulu pun kita semua macam tu kan? :)

Si Syabil keep tanya aku nak makan ke tidak, nak pergi kedai ke tidak. Aiiyyoo, mamat tu risau sangat if aku lapar ke apa :P Acah-acah sweet. Hahaha. Kiding. Lepas dah lepak kejap dekat tempat redup tu, bie pun ajak pergi tengok-tengok apa yang deaorg jual semua. Dah round, beli laa sandwich, mee goreng, air, laksa and popia. Sedap laa juga. Dapat tempat, kiteorg duduk ar makan terus. Lepas dah habis makan tu, kiteorg lepak jap snap picture semua. hehe. Best! 

Cuaca pula macam redup semacam. Macam nak hujan pun ada juga. Mula laa Syabil tanya, awak nk balik pukul berapa semua. Haih. Berat hati nak balik. Tak puas jumpa dia :'( But tak apalah, insyaAllah dia dapat outing esuk. Yeay yeay yeay! Bie pun jalan sekali dengan kiteorg, kira dia hantar dekat tempat yang sepatutnya la. Lepas tu dia balik asrama. But before that, sempat lagi kiteorg snap picture. Almaklumlah, aku ni kan suka bergambar. Mana-mana aku pergi semua, wajib ada gambar. Even 1 pun :P 

I'm so happy today! Sebab dapat jumpa Syabil. Atleast terubat juga rindu ni tau! Yelah, lepas ni dia kena hantar pi Langkawi pula :'( Tak apalah, dugaan Allah bagi. Aku kena kuat, insyaAllah! :) 

Here are the picture yang aku edit :) Have a nice day everyone! xoxo


Friday

Berhenti kerja? YES! KEPUTUSAN MUKTAMAD.

Mula lah jari-jemari aku menekan-nekan huruf di keyboard aku ni. Banyak yang aku mahu luahkan. Idea datang mencurah-curah. Selit juga pasal persahabatan. Pada pandangan aku, manusia dilahirkan dengan bermacam-macam perangai. Ada yang baik, ada yang buruk, bertalam muka semua. Kita ambil masa untuk kenal perangai orang. Ada juga yang sudah kenal selama 10 tahun dan lebih, tapi mereka tak kenal perangai sebenar kawan deaorg tu. Ada yang pandai berlakon, pura-pura baik tapi dalam hati dia nak hancur kan kita. Tak sepatutnya benda itu berlaku. Tapi nak buat macam mana, lumrah hidup. Kalau takde semua tu, takde laa ujian dan dugaan dalam hidup kita. Am I right? 

Mula lah cerita aku dimana aku meminta tolong seseorang untuk mencari kerja kosong, yang aku anggap adik sebab dia sebaya dengan umur adik aku yang no 2, that is 17 tahun. Lagi pun kami dikatakan rapat lah juga. Memang betul aku nak kerja. Tujuan aku nak mencari kerja kosong tu pun sebab nak ada income. Tak boleh laa tengok poket kosong kan. Malas nak minta parents, deaorg pun banyak benda nak bayar lagi *anak yang baik en?* bhahaha. Punya laa excited plus aku agak nervous. Sebab selama aku kerja, aku tak pernah kena interview. So bila nak masuk kerja baru ni, kena interview dulu. Of course CUAK! Aku pergi interview Isnin, 24 Dec 12. Time tu interview, time tu juga dapat kerja. Alhamdulillah. Manager tu suruh aku start kerja hari Rabu, 26 Dec 12. Dia dah bagi tau semua scope kerja macam mana, gaji, time working. Scope kerja aku is aku kena call existing customer yang guna line streamyx, yakinkan deaorg yang deaorg kena tukar kepada unifi. Kira kerja ni under TM lah. Lepas tu kena terangkan deaorg about pakej tu semua. And I agreed with all the terms and condition. 

First day I start working, BAD NEWS is aku demam. Entah kenapa tiba-tiba demam. Errrrr. Dah semangat datang awal. Ingat lambat tau! Rupa-rupanya bos yang lambat. Hekhekhek! Punya laa menyumpah-yumpah boss tuu dalam hati. But takdelah se serious macam nak marah boss. Saje je nak menenangkan hati yang tengah panas pagi tuu. Dengan lapar nya, cuak nya. Haih. Yang lain pun macam agak bengang sebab deaorg dah semangat datang awal nak buat sales, but datang je pintu office tak bukak lagi. So time tuu ketua for each group dah datang, deaorg bukak laa pintu bilik meeting. Nak kena assembly dulu. Errr. Morning assembly, haha. *terasa macam dekat sekolah pula :P* Lepas masuk, duduk macam biasa. Deaorg tahu aku budak baru kerja, then deaorg suruh aku introduce diri semua. After that, bos dah datang then habis laa assembly. Semua naik office. Macam biasa buat kerja. Aku tunggu lama juga lah. Sebab semua ketua tengah setel kan phone line yang kena bar semua. Aku tunggu dengan sabar~ Then ada akak, si E ni suruh ikut dia. Aku pun ikut laa. Dia cakap dia jadi ketua aku. Dia terangkan balik pasal gaji, scope kerja aku tu. Then semua benda lah dia terangkan, pasal unifi punya pakej and else. 

Bila dia terangkan tu, aku admit aku macam slow sikit. Sebab yelah, benda aku tak pernah tahu then kena ambik tahu. Minat tu macam ada tak ada. Aku macam nampak akak tu takdelah buat muka, maybe dia punya mood swing sikit. Sebab disitu laa dia kena ajar aku, disitu laa dia nak buat sales semua. So dia pressure. Tapi tak apa, aku ok je. Aku faham, sikit pun tak ambik hati. Then dia suruh aku buat observation, pergi dekat orang yang tengah on call tu then dgr macam mana deaorg cakap or terangkan dekat customer pasal unifi ni. Lama juga laa aku buat observation. Then sampai masa nyaa, akak E tu panggil aku. Duduk sebelah dia, then dia bagi phone and data pasal customer. Dia suruh aku buat call~ And I was like, 'Kak, taknak buat pitching dulu ke?' Dia cakap, 'Takpayah laa, terus buat call je.' -_____- Menggigil juga laa aku time tekan keypad tu. Dah banyak number aku tekan tau tapi ada yang salah number, taknak guna unifi lah, pekerja cuti lah. Haih, macam-macam ragam. Tapi alhamdulillah, tak payah laa aku terangkan dekat customer. Aku pun keep call customer, sampai laa ke petang. Dah nak time balik daa  pun, then baru aku stop. Sepanjang jalan aku nak ke LRT tu en nak balik rumah lah, aku dah set dalam mind aku, aku nak BERHENTI KERJA. teruk en? Aku tau. Hmmm. Tapi macam best tau, kerja dia actually takde laa berat mana. Aku je tak reti nak terangkan. hihi

Second day, aku tak pergi kerja sebabnya aku demam -,- Again aku demam. And secara tiba-tiba pula tuu. I don't know why. Alahai. 

Malam tuu aku pun cakap laa means im dekat fb dengan dia yang tolong aku cari kerja tuu. Aku ada cakap aku MACAM nak berhenti kerja. 50/50 lah, minat nak kerja ada tak ada. Aku ada say sorry juga. Lepas tuu terus dia tak reply im aku. Dia update status dekat facebook. Yes, I admit salah aku juga. Aku tau dia marah. Tapi kalau dah tak minat nak buat macam mana. Dari akak terus KAU AKU. Dari respect terus tak. Eh, aku tak faham kadang-kadang kenapa manusia ada perangai macam tu. Kalau tak puas hati ke apa, cakap laa terus terang. Tak payah update status bagai. So UN-MATURED! Aduhai. Dari kawan terus bertukar jadi musuh. Sebabkan benda kecil je. Macam tolong TAK IKHLAS pun ada juga. Tak apa, ini dugaan. Allah dah buka mata aku untuk aku tengok siapa yang betul-betul jadi kawan aku :') Alhamdulillah. 

But I know it's my fault too. I'm sorry if i hurt your feeling (you know who you are).

Enough for today. Dah luahkan dekat kawan-kawan :') Thanks sbb sudi membaca. 

Tuesday

Me attend to an INTERVIEW? omg omg omg!!

I attend an interview at Sungai Besi. But sorry, I didn't remember that company name -,- Oh my! Since last night my hati goes dup dap dup dap! bhaha. Coz I didn't like people interviewing me or what. I feel so nervous! I cannot sleep and my brain starting to make a drama. Eh? Kena mengena -,- Okay, lupakan. Sampai jaa di Sungai Besi, i keep calling Nana. But she didn't pick up. Aduhai. Punya laa risau aku lambat datang interview. Sebabnya aku tak tau tempat laa, aku keep call si Nana. Nasib ada akak tu kerja dkt situ aku tanya direction. Start laa melangkah kaki aku. Dalam masa yang sama Syabil call. Dia mula risau takut aku sesat. So kelakar, but nasib Nana ada call balik. Rupa-rupanya dekat je tempat tu. Si Nana boleh ajak minum dulu. Dalam masa yang sama aku mcm nervous gila. Bila dah text Mr. Reykey tu. Dia suruh jumpa dia. Naik je office, nampak simple gila. Hahah. But okay laa~ Selesa. Time nak tunggu turn aku nak kena interview tuu agak lama. Senang je. Dia tak banyak cakap. then, the GOOD news is . . AKU DITERIMA BEKERJA :) Alhamdulillah. Tak kisah sangat pasal gaji. Sebab aku nak kerja pun 3 weeks only. Nak kerja pun sebab nk ada income :( Alhamdulillah, rezeki Allah bagi. Syukur. 

So, aku start kerja Rabu ni, 26 December :) Scope kerja aku senang jaaa. Nak kena call orang. Alaa, macam customer service :) Mintak-mintak aku berjaya dapat kan banyak customer. Amin Ya Rabal Alamin.

Friends, doakan aku tau! hihi. Thank you.

xoxo

Saturday

22 December 2012

A day that we can spent time together ♥ Allah knows how happy i am! Sebab dapat jumpa awak. Awak tahu tak yang saya rindukan awak sangat-sangat :( I almost cry bila jumpa you tadi petang before kita gerak pergi KL :( Time tu awak tengah on the phone dengan pihak bank. Time awak tengah on the phone tu laa saya teliti dari atas hingga bawah. Ada nampak kelainan sikit. Nak tau apa? 1. Badan awak kurus sikit 2. Peha awak kecik -,- 3. Mana pergi doo muscle awak? 4. Botak 5.Seluar besar HAHA! Kelakar sikit. Bukan kelakar apa, maybe sebab I tak pernah keluar dengan you macam tu. Lagi-lagi you pakai cap. But comel what! Jujur dan ikhlas dari I ni b. Hehe. Lepas ni I teringin nak keluar pakai cap pula, sempoi gitu :P

A day that you tunaikan semua apa yang I nk. Oh! Itu sweet :') Thanks for the movie and Pizza Hut! Saya suka b! ♥ Time tengah nak tunggu makanan sampai. Banyak yang kami bualkan. About my friends, Pulapol and everything. And dia bagi tau meaning PDRM juga -,- And that is Pilu Duka Rindu Merana. Haha! Dia kata coach dia yang bagi tau. So kelakar~ And banyak lagi laa kami bual :') Rindu nak berbual lama dengan Abil sayang.

Bila time nak balik, dua-dua berat hati :'( Hmm. If I have super power, errr power yang berkaitan dengan masa kn. Memang aku akan lambat kan masa tau sebab nak lepak lagi lama dengan b :'( Tapi nak buat macam mana, aku ni manusia biasa. Mampu berangan je :'( But tak apalah. Untuk masa depan kami berdua juga. Kena kuat lah :) Allah sahaja yang tahu macam mana perasaan sayang antara kami berdua :') Moga jodoh antara kami kekal sampai akhir hayat, amin.

Bila dah sampai rumah. Hmm, masing-masing terdiam kejap :( I know he's crying :'( Sebab rindukan aku. Well, I miss him too :'( Macam taknak balik je tadi. But sempat juga dia mintak gambar. Nasib dulu aku ada cuci gambar aku yang comel-comel *perasan* HAHA! Bila jumpa dia balik, sempat tengok muka dia yang comel tuu. Arrrgghh! Gonna miss that face. And I won't forget about him. No matter what happen, we will always be together. Amin! That is our promise :') Thank you Allah because you have send him to me. Syukur!

Dear sayang (Syabil), I love you no matter what. Ingat satu perkara je. Saya hanya sayangkan awak.

Wednesday

Happy 1 year 10 month Anniversary ♥

Syukur alhamdulillah, kita still together sampai ke hari ini :) Moga Allah kekal kan jodoh kita berdua sampai bila-bila. Saya nak awak tahu yang tiada lelaki lain yang dapat gantikan tempat awak di hati saya. Even though mereka tu handsome ke, kaya ke, apa ke. Saya TETAP pilih awak Syabil Firdauz Zulkifly ♥ Thanks sebab selama ni bertahan dengan karenah i yang bermacam-macam. Please love me for who am i.  Awak, tak boleh dan tak dibenarkan untuk SUKA perempuan lain selain saya, ye saya NUR SYAFIQAH BINTI NOR SAMSUL. Please remember our promise sayang. I miss you :)

HAPPY ANNIVERSARY :)

Counting Days :)

Daisypath Anniversary tickers

Contact ME ^_^